Årsoppgave

Årsoppgaven er et fritt valgt fordypningsarbeid som elevene jobber med fra vinterferien i VG2 til første mandag etter vinterferien i VG3. Arbeidet foregår både hjemme og på skolen.

Elevene samarbeider med en veileder fra skolen, og kan også oppsøke eksterne veiledere. Denne arbeidsformen er en god forberedelse til oppgaveskrivingen på universiteter og høyskoler. Årsoppgaven skal ha en teoretisk og en praktisk/kunsterisk del. Elevene velger selv om de vil ha hovedvekt på teori eller det praktisk-kunstneriske, men begge elementer skal være med. Oppgaven blir bedømt av en ekstern og intern sensor. Flere av de beste oppgavene har vunnet priser i konkuransen "Unge forskere".

Eksempler på oppgaver: "Søvn og søvnforstyrrelser", "Punerkrigene", "Selskapsdans", "Individ og fellesskap", "Friluftsliv", "Dressurhesten", "Smie", "Sjakk" og "Surfebrett".