





Teater
Å spille teater er både morsomt og utfordrende. Alle kan bidra med sitt talent og engasjement til å skape en forestilling. Ofte overgår den alles forventninger. Det er en god forberedelse til å stå på livets scene.
I VG1 setter vi opp et stykke tidlig på høsten. Samspill og ensemblearbeid står i fokus. Du øver deg i å ta selvstendig ansvar for oppgaver og oppdager at alle er avhengige av din innsats. Det skjerper tilstedeværelsen og inspirerer deg til å sprenge egne grenser. Når du lever deg inn i en rolle utvikler du dine empatikrefter. Dette beriker deg som menneske og er utgangspunkt for et godt sosialt miljø. Klassen er mye bedre sammensveiset etter dette prosjektet.
I VG2 arbeider vi i en ettermiddagsperiode etter jul med et utdrag fra et engelsk stykke. Du øver deg i å fremføre en tekst på et annet språk enn ditt morsmål. Det får en helt annen erfaring med hva som hjelper deg til å formidle ditt budskap. Vi fokusere på tydelig uttale, kroppsspråk og tekstforståelse. Vi viser som regel resultatet i teateruka på slutten av året.
I VG3 avslutter vi teaterarbeidet med et moderne stykke som har premiere i teateruka. Her får du anledning til å utforske og ta i bruk de individuelle evner og talenter du har utviklet gjennom tre års arbeid. Du kan videreføre tidligere erfaringer eller kaste deg inn i nye utfordringer. Som skuespiller konsentrerer du deg på å trenge inn i karakteren til rollen. Vi arbeider også mye med komposisjon og rytme i stykket. Ofte blir vi inspirert til å skape nye deler gjennom improvisasjon. Mange har glede av å gå inn i et arbeid med musikk/lydkulisser, lys, scenografi eller kostymer. Her er det oppgaver for alle.
Kor
Skolens kor er en enestående anledning til å bli med i en meningsfylt musikalsk sammenheng.
Klassene synger sammen i kor en time hver uke. Alle kan synge med sitt nebb, men uansett utgangspunktet, kan helheten bli flott. I koret utforsker og utvikler elevene sin egen stemme, de lærer riktigtiming og utvikler sin evne til oppmerksomhet og konsentrasjon.
Koret har konserter både til jul og om våren. VG2 har en uketime i musikkhistorie. På dette klassetrinnet har elevene også et eget prosjekt hvor de lager og fremfører en egen forestilling. I valgfag er det mulig å velge kammerkor eller band. Bandet spiller på skolens nyttårsball, og å delta her forutsetter at elevene behersker et instrument.
Korene ved skolen (Storekoret, kammerkoret, barn- og ungdomskoret) har julekonsert i Moss kirke før jul hvert år. De er også en viktig del av sommeravslutninger hvert år. Flere av korene har enten egne konserter eller bidrar på åpne dager eller på julemarkedet.
Kunst og håndverk
Hvert trinn på videregående har to timer kunst & håndverk i uka. Man kan i tillegg ha kunst som valgfag i ytterligere en time per uke. På skolen har vi egne saler for metallsløyd, håndarbeid, sløydsal, smie og et eget kunstatelier. Her kan det jobbes med tre, akryl, leire, kobber, jern osv med veiledning fra våre erfarne lærere.
I kunstfagene undersøker vi menneskets forhold til omverden og seg selv. De lovmessighetene vi erfarer her benytter vi til å skape nye forhold, hvor vi gjør egne valg. Vi setter oss også inn i ulike kunstneres bestrebelser.
I håndverksfagene leter vi også etter lovmessigheter, men her mer i materialenes kvalitet og hvordan de fungerer i forhold til gitte funksjoner. Her gjelder ikke bare egne valg, men å tilegne seg materialenes tekniske krav og å lære hvordan andre har gjort dette tidligere.
VG1 arbeider med toving, fargelære, metallsløyd og grafikk.
VG2 arbeider med moderne kunst som hovedfagsperiode. Plantefarging er et ukesprosjekt. Forming, metallsløyd, modellering og bokbinding kommer som ettermiddagsperioder.
VG3 arbeider med arkitektur både som hovedfagsperiode og ettermiddagsperiode. Bokbinding og portrett kommer inn som ettermiddagsperioder.