«Det å ha en skole som respekterer og setter kunst, musikk, teater og skjønnlitteratur høyt er uvurdelig. For hva er vel poenget med å være menneske uten disse ting?» spør vår tidligere elev Gard Sture

«Det å ha en skole som respekterer og setter kunst, musikk, teater og skjønnlitteratur høyt er uvurdelig. For hva er vel poenget med å være menneske uten disse ting?» spør vår tidligere elev Gard Sture

«Det er mye i pedagogikken på Steinerskolen som har vært godt for meg, men de to store ting var frihet og fordypning. Begge disse er sjelden vare i det moderne samfunn, (og sikkert i det gamle også). Jeg fikk frihet til å male, utforske og utvikles. Både meg selv og kunsten ble tatt seriøst av lærere.»

I årsoppgaven fikk jeg fordype meg i landskapsmaleri, bruke skolens fantastiske atelier, selv utenfor skolens åpningstider. Jeg hadde også en utstilling i skolens lokaler som en del av oppgaven. Dette, samt diskusjoner og veiledning fra lærere gav meg videre mot til å satse på kunsten. Jeg fikk en oppfatning da jeg skrev årsoppgaven om at sollys og sjelelys er det samme lyset, når jeg maler den ytre verden maler jeg likefullt den indre. Denne erkjennelsen hadde jeg ikke fått uten årsoppgaven.» Dette er et kort avsnitt av Gard Stures intervjue. Les hele intervjuet her